TTnet Tivibu - WebTv

By samsungapps on Cumartesi, Mart 06, 2010

Filed Under: ,

TTnet Tivibu Ekranından Bir Görüntü
TTnet, kotalı kullanıcıların iç çekeceği yeni bir hizmeti daha kullanıcılarına sunuyor.

İnternetten televizyon izlemek konusu TTnet'e ilham verdi ve yeni bir gelir kapısı açtı. TTnet WebTv servisiyle abonelerine, internetten 24 saat televizyon yayını yapmayı amaçlıyor. Tivibu ile yerel kanallara ek olarak Türksat uydusundakilerin büyük çoğunluğu ve Hotbird uydusundan birkaç kanalı (şuanlık tüm kanallar eklenmemiş daha) gayet güzel bir kalite ile izleyebiliyorsunuz. Yakında uyduda paralı olan Discovery Channel gibi kanallarında sisteme ekleneceğini duydum.

TTnet WebTv'yi kullanmak için 2 seçeneğiniz var. Birincisi kanalları kendi sitesinden internet tarayıcınız üzerinden izleyebiliyorsunuz (TTnet WebTv), ikincisi bilgisayarınıza indireceğiniz program ile masaüstünüzden izleyebiliyorsunuz (Tivibu). (Program çok ram harcıyor. 1gb altında raminiz varsa önermem.) Her 2 sistemi kullanmak içinde bilgisayarınızda Microsoft Silverlight yüklü olmak zorunda.

Tivibu'da görüntü kalitesi çok iyi ayarlanmış. Tivibu, internet bağlantınıza göre yayının görüntü kalitesini kendisi otomatik ayarlıyor. Ben 1mbps ile gayet güzel bir görüntü kalitesi elde ettim. İlk başlarda donmalar oldu ancak programı sonraki denemelerimde yayın donmadan gayet akıcı izlenebiliyordu.

Tivibu (TTnet WebTv) tabikide bedava değil. Şuan test aşaması nedeniyle ücretsiz demo hesabıyla kullanılabiliyor ama henüz açıklanmasada aylık kullanım için faturalara +1 TL ekleneceği ve tivibu'da yayınlanacak filmleri izlemek isteyenlerinde film başına 4 TL vereceğini duydum. Tabi bu fiyatların gerçek olup olmadığı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Bilgi için: Webtv.ttnet.com.tr

0 yorum for this post

Yorum Gönder