Amerika’dan iPhone nasıl alınır?

By samsungapps on Cuma, Mart 05, 2010

Filed Under:

iphone_inhandhome-252x3001

ABD’ye gideceksiniz, ya da yakın bir arkadaşınız gidecek… Hesaplı bir iPhone alma hayaliniz var. Ancak Amerika’dan iPhone almak o kadar kolay iş değil. New York’ta dolaşırken “Dur bi 5th Avenue’deki Apple Store’a gideyim de bir iPhone alayım” diyen herkese bu telefonu satmıyorlar. Peki ne yapacaksınız?

ABD’den iPhone alabilmenin şartları şunlar:
- ABD vatandaşı ya da Green Card sahibi olduğunuzu gösteren bir belge
- Amerikan bankaları tarafından verilmiş bir kredi kartı
- AT&T ile yapılacak olan abonelik sözleşmesi.

Yani Türk vatandaşı sadece mağazada telefona dokunmakla yetinebiliyor. Bazı şehir efsaneleri duymuş olabilirsiniz. “Abi bak şimdi mağazaya gidiyosun. Ben buraya yeni geldim. Uzun bir süre kalacağım. Telefon almak istiyorum diyorsun veriyorlarmış” şeklinde kulaktan kulağa dolaşan efsaneler duyarsanız hiç umursamayın yok öyle bir şey.
ABD’den, özellikle de New York’tan bu cihazı alabilmenin 2 yolu var.

1) İtalyan ve Yahudiler’in hakimiyetindeki salaş elektronik dükkanlarından ya da korkusuz bir gençseniz Harlem yakınlarındaki (110. cadde ve yukarısı) siyahi arkadaşların işlettiği ve çalıntı malzemelerin de gırla gittiği dükkanlara başvurabilirsiniz. Burada size birkaç uyarımız olacak:
- New York’un merkezindeki dükkanlarda o kadar çok Çin malı taklit iPhone var ki bazıları gerçeğinden ayırd bile edilemiyor. Taklit telefonları size normal telefon fiyatına satmaya çalışıyorlar dikkat edin.
- Bu dükkanların bazılarında çok az kullanılmış ya da ambalajı bile açılmamış telefonlar bulabiliyorsunuz. Ancak yine de dikkat etmekte fayda var. Daha çok 2G telefonlar var, 3G bulmak da çok zor değil.

2) İkinci yöntem ABD’deki seri ilan sitelerinden bu telefonu satan kişileri bulmak. ABD’nin en büyük ilan sitesi www.craiglist.com’a girdiğiniz zaman iPhone satmak isteyen yüzlerce kişinin ilanlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bulunduğunuz yere göre arama yapıp çok daha rahat bir şekilde iPhone’a kavuşabilirsiniz. Sistem şöyle işliyor. Telefonunu satmak isteyen kişilere ilanlardaki e-mailler aracılığıyla mesaj gönderip istediğiniz yerde buluşma ayarlıyorsunuz ve parasını verip telefonunuza kavuşuyorsunuz.
Aldığınız telefonu Türkiye’de kullanamama gibi bir derdiniz olmasın. Sadece garanti probleminiz olur, o da dert değil.
Fiyat karşılaştırmasına gelince… ABD’den alacağınız iPhone 3G’nin 8 GB’lık versiyonuna 400-450 dolar arası fiyat ödersiniz. Türkiye’de telefonla çok konuşan bir insansanız Turkcell ya da Vodafone’un sağladığı tarife imkanlarını kullanarak hesaplı bir şekilde bu telefona sahip olmanız mümkün. Ancak “Ben telefonu alırım tarifeyle falan uğraşmam” diyenlerdenseniz Amerika’dan almayı tavsiye ederiz.

Kaynak: www.icihaz.com

0 yorum for this post

Yorum Gönder