YouTube Canlı Yayına Mı Geçiyor?

By samsungapps on Çarşamba, Haziran 09, 2010

Filed Under:

YouTube Canlı Yayına Mı Geçiyor?



Dünyanın en çok tıklanan video paylaşım sitesi YouTube, "live stream" özelliğiyle canlı yayına mı geçiyor? İpuçları onu gösteriyor..

YouTube, sitesinde daha önce görülmemiş bir uygulama mı başlatacak?

YouTube iki senedir zaman zaman sitesinden canlı yayınlar yapıyor. Site daha önce başkanlık konuşmalarını, sağlık tartışmalarını, kriket maçlarını ve bir U2 konserini canlı olarak yayınlamış. Ancak herkesin canlı yayın yapabileceği bir canlı yayın özelliğinden uzak durmuştu.

Ancak YouTube yardım sayfasındaki bir ekran görüntüsü, canlı yayın özelliği konusunda oldukça dikkat çekti. Ekran görüntüsündeki son seçenek; "Live Stream."

Live Stream sitesinin CEO'su konu hakkında şunları söylüyor; "YouTube'un böyle bir özellik açacağı konusunda çok önemli bir ipucu." Aslında buradaki basit açıklama, görünen ekran görüntüsü sadece "Live Stream" özelliğine erişimi olan birinin bilgisayarından alınmış olabileceği. YouTube'un politikayla ilgili kanalı CitizenTube zaman zaman canlı yayınlara izin veriyor.

Ama özellik sonuçta orada ve diğer bütün kullanıcıları da ulaşabilir. Sonuç ne olur, canlı yayınlanacak görüntülerin telif hakkı sorunu nasıl çözülür, orası tabii ki şu an için bilinmez. YouTube yetkilileri de şu an için böyle bir planları olmadığını söylüyorlar.

0 yorum for this post

Yorum Gönder